Consiliere psihologica

Pentru a facilita drumul anevoios al pacientului spre orientarea catre serviciile de consiliere psihologica oferite in cadrul ambulatorului ONCOMED, venim in intampinarea dumneavostra, raspunzandu-va la urmatoarele intrebari:

Care este rolul sedintelor de consiliere psihologica?
Serviciul de consiliere psihologica din cadrul ambulatorului a fost infiintat din dorinta de a veni in sprijinul pacientilor oncologici, care se confrunta cu anumite trairi legate de starea lor de sanatate, rolul de pacient dar si de a echilibra emotional diada pacient – medic.

Care sunt problematicile pentru care pacientul poate apela la servicii de consiliere ?
• Prezenta unor simptome care apartin unui dezechilibru emotional, de exemplu: dificultatea de a adormi ca urmare a scenariilor negative, prezenta hiperventilatiei, dificultatea de a inghiti alimentele datorata „nodului in gat”,
• Dificultati in relaționarea cu familia pe perioada tratamentului,
• Nerealizarea compliantei la tratamentul chimioterapeutic, din cauza neacceptarii acestuia.
• Rezistente in ceea ce priveste schimbarea tratamentului, prezenta unei recidive sau chiar a intreruperii tratamentului la recomandarea medicului specialist.

In ce conditii puteti beneficia de aceste servicii?
Pacientii care se afla in baza de date ale Ambulatorului OncoMed, pot beneficia gratuit de serviciile de consiliere psihologica. Fiecare pacient are dreptul la o sedinta pe luna, care se realizeaza doar pe baza de programare.
Serviciile sunt decontate de CJAS Timis, ca urmare a relatiei contractuale incheiate cu aceasta.

PSIHOLOGI
Iasna Boghicevici - Psiholog clinician specialist - Tel: 0757 022 460
Alexandra Rebeca Mihoc - Psiholog clinician supervizare - Tel: 0737 771 791


Imagini Ambulatorul OncoMed