Centrul de Oncologie OncoHelp

2016 Cladirea Centrului de Oncologie OncoHelp PREZENT

OncoHelp este cel mai modern centru de oncologie din regiunea de Vest, in cadrul caruia persoanele diagnosticate cu cancer pot beneficia de servicii medicale complexe. Spitalul a fost inaugurat in anul 2009 si tot atunci a inceput colaborarea cu  Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis.

 Din cauza incidentei crescute a cancerului si a numarul mare de solicitari, am fost nevoiti in 2012-2013 sa extindem cladirea spitalului pentru a oferi bolnavilor un mediu adecvat nevoilor lor cat si o paleta tot mai larga de servicii medicale integrate : oncologie, hematologie, ingrijiri paliative, imagistica medicala si radioterapie.

In prezent centrul se intinde pe o suprafata de circa 4.000 de metri patrati, are 6 nivele, dispune de 160 de paturi si deserveste bolnavii de cancer din intreaga regiune.  Spitalizarea se poate realiza in regim continuu sau spitalizare de zi, permitand fiecarui pacient sa beneficieze de timpul minim de spitalizare necesar diagnosticarii si tratarii afectiunilor sale.


Imagini Centrul de Oncologie
 


Beneficiile existentei acestor servicii de specialitate in regiunea de Vest, pot fi explicate prin numarul mare de internari care au loc in fiecare luna in cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp, peste 1000. Fiecare pacient este examinat si tratat de o echipa medicala cu o  vasta experienta in oncologie medicala, hematologie, paliatie, radiologie sau radioterapie.

Din 2011 Centrul de Oncologie OncoHelp a devenit Spital Universitar, aici desfasurandu-se cursurile Disciplinei de Oncologie Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babes Timisoara.

Pentru proiectul de extindere a centrului, echipa OncoHelp  a fost numita cea mai buna echipa de fundraiseri profesionisti juniori  in cadrul evenimentului Gala Oameni pentru Oameni , editia a X-a, 2013.

Internarile efectuate in cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp
in perioada 2009-2015
grafica-spital1