Asociatia OncoHelp

ASOCIATIA ONCOHELP
Str. C. Porumbescu Nr. 57-59, Timisoara, 300 239
Infiintata prin Inch. Civ. Nr. 306/27.05.2005
CIF 1780 2939

Asociatia OncoHelp este o organizatie non-guvernamentala, a carei misiune este de a promova si sustine orice tip de activitate menita sa sprijine persoanele bolnave de cancer, luptand in acelasi timp pentru dezvoltarea serviciilor medicale oncologice necesare in diagnosticarea si tratarea pacientilor.
Asociatia OncoHelp colaboreaza cu Ministerul Sanatatii si Casa Naţionala de Asigurari de Sanatate pentru a sustine necondiţionat pacientii cu afectiuni oncologice din Romania si este membra a Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC).

09-mare

Fiind o asociatie non-profit, obiectivul principal este reprezentat in general de strangerea de fonduri pentru dezvoltarea serviciilor medicale oncologice necesare in diagnosticarea si tratarea pacientilor bolnavi de cancer.

Cu ajutorul comunitatii am reusit, in perioada 2005-2009, sa construim un spital pentru bolnavii de cancer denumit Centrul de Oncologie OncoHelp. Acest centru reprezinta o alternativa la sistemul medical de stat prin complexitatea  serviciilor sale medicale. Datorita incidentei crescute a cancerului si a numarului mare de solicitari, am fost nevoiti in 2012-2013 sa dezvoltam aceste servicii medicale si sa extindem cladirea spitalului pentru a oferi bolnavilor o paleta tot mai larga de servicii medicale integrate: oncologie, hematologie, ingrijiri paliative, imagistica medicala, radioterapie.

Prin extinderea centrului am reusit sa dublăm numarul de paturi de la 80 – la 160 si sa oferim noi locuri de munca.


Imagini Asociatia OncoHelp


 Asociatia OncoHelp a pus in 2006 bazele primului grup de suport din Timisoara pentru bolnavii de cancer, numit la vremea respectiva Gupul de Suport a Persoanelor Bolnave cu Cancer la San Dorinta. In prezent grupul este format din peste 50 de femei extrem de active si implicate in desfasurarea activitatilor si poarta denumirea  de  Grupul de Suport “Violeta” a Persoanelor Diagnosticate cu Cancer la San, in amintirea bunei noastre prietene si coordonatoare de grup Violeta Taranu.  Aceasta initiativa are drept scop desfasurarea diverselor actiuni in beneficiul bolnavilor de cancer (consiliere medicala interdisciplinara, psihoterapie de grup sau individuala, terapie prin arta, organizarea unor sedinte de relaxare, programe de exercitii fizice, realizarea si distribuirea de materiale informative in legatura cu boala).