Dr. Anca CROITORU Medic primar radioterapeut

2 Comments on “Dr. Anca CROITORU Medic primar radioterapeut

 1. Buna ziua,
  Mama mea a fost diagnosticata in urma unui RMN cu colangiocarcinom.
  Ni s-a spus ca la acest tip de tumora chimioterapia nu are efect
  Radioterapia poate fi o solutie?
  Daca este nevoie va putem trimite toate analizele si investigatiile efectuate

  Are dureri foarte mari ,iar dupa biopsie rezultatul este :
  FORM. TUM HEPATICA
  Diagnostic clinic:CORE BIOPSY – FORMATIUNE LOB HEPATIC STANG. SUSPICIUNE COLANGIOCARCINOM
  Medicul care face solicitarea Dr.SIRLI ROXANA
  Piesa trimisa:BIO FORMATIUNE LOB HEPATIC STANG
  Diagnostic histopatologic
  Macroscopie:Un fragment tisular, cilindric, partial cafeniu partial albicios cu diametrul 0.1 cm si lungime de 1.9 cm. 6200/2021FRMedic rezident: Dr. Bercea MadalinaColoratia uzuala Hematoxilina-EozinaMicroscopie:6200/2021Fragment cilindric de parenchim hepatic prelevat biopsic cu lungime de aproximativ 1.9 cm.Ficat cu arhitectura lobulara dezorganizata, cu pseudonodularea parenchimului; noduli hepatocitari incomplet definiti, constituiti din hepatocite cu aspecte de colestaza hepatocitara usoara; unii noduli sunt marginiti de canalicule biliare intens proliferate (cu rare granulocite eozinofilie in interstitiu) fara alterari ale epiteliului canalicular. Spatii porte largite, infiltrate bogat cu celule inflamatorii (infiltrat celular polimorf in care se identifica granulocite neutrofile si eozinofile), incluzand canalicule biliare proliferate. Hepatita de interfata moderata.
  Concluzie:Reactie ductulara marcata, cu ductule biliare interlobulare proliferate, usor edem si inflamatie a spatiilor porte, modificari aparute cel mai probabil ca urmare a obstructie de ducte biliare mari; usoara colestaza hepatocitara; pseudonodulari ale parenchimului.
  Nu se identifica aspecte tumorale in materialul examinat

  Pacient: DOBRESCU VIORICA-ANICA sex: F vârstă: 67 ani
  Trimis de: ROXANA-LUCIA-DENISA SIRLI Diagnostic de trimitere: Ciroza hepatica. Suspiciune colangiocarcinom
  Regiunea anatomică examinată: RMN – ABDOMEN SDC, RMN – COLANGIO
  Rezultat Ficatul prezinta la nivelul lobului caudat o formatiune tumorala solida cu restrictie de difuzie ce prezinta priza de contrast inelara periferica in timp arterial cu incarcare progresiva centrala in timp portal si parenchimatos avand dimensiuni de 5,48/4,38/3,7 cm- formatiune tumorala maligna cu continut fibros crescut , probabil colangiocarcinom. Aceasta formatiune inglobeaza ramul biliar tributar segmentului IV, segmentul hepatic al venei cave inferioare ,vena hepatica medie la abusare, ramul portal stg, fara a avea plan de clivaj cu peretele superior al trunchiului VP , cu glanda suprarenala dr si cu pilierul diafragmatic drept. Colecist cudat infundibular, fără calculi, pereţi veziculari subţiri. Căi biliare intrahepatice dr şi extrahepatice de aspect normal. VS la hil de 0,67 cm, permeabila. Splină, pancreas, glande suprarenale și rinichi dr de aspect normal. Rinichi stg. cu un chist medular inferior de 0,71 cm. Diverticul de 1,63 cm situat la nivelul peretelui intern al portiunii II a duodenului. Edem in grasimea mezenterica. Adenopatii situate in hilul hepatic si retroperitoneale paracave si interaortocave de maxim 2,1 cm. Fără ascită.
  DR. DR. MED. IACOB NICOLETA Medic primar radiolog Competenta RMN si CT

 2. Bună dimineața! Sunt George Cernovschi asistent medical de la Nerău, județul Timiș. Am făcut o programare la radioterapie pentru Goina Sever Vasile pe luni 20.09.201 la ora 14 nea programat… pacientul este imobilizat la pat, are cancer la plămâni cu metastaze osoase nou diagnosticat cu dureri enorm de mari. Am vorbit cu doamna doctor Scheusan si nea recomandat iradierea pe metastazele osoase în scop antalgic, apoi vom vedea ce se va face. Dacă se poate sa vină mai repede sau ce voi putea sa mai fac ca tratament pe vena? Tramadolul se poate face pe vena diluat cu ser fiziologic si cu seringa lent? Va mulțumesc anticipat!

Comments are closed.